• Suomi
  • Svenska
  • English

Harrastajien kokemuksia: Antti

Antti, 31, harrastaa kung-fua neljättä vuotta. Nuorempana Antti oli harrastanut muun muassa pikajuoksua ja pituushyppyä lukioikäiseksi asti. Ennen kung-fun harrastamista hän myös lenkkeili ja kävi salilla. – Aloittaessani toivoin, että löytyisi jokin kiinnostavampi liikuntamuoto, joka tarjoaa uusia haasteita, hän sanoo.

Aloittaessaan kung-fun harrastamisen Antilla ei ollut aiempaa kamppailulajitaustaa. Puolustautumaan hän osasi odottaakin oppivansa, mutta kehonhallinnan ja notkeuden kehittymistä Antti ei ollut tullut ajatelleeksi ennen aloittamista. – Varsinkin notkeus on aina ollut minulle vähän vaikea osa-alue, ja täällä se on kyllä kehittynyt, hän toteaa, ja mainitsee kehittäneensä myös tasapainoaan, koordinaatiokykyään ja hengitystekniikkaansa.

Lajin monipuolisuutta Antti pitää eräänä kung-fun suurimmista vahvuuksista. – Kun itsekin teen töitä tietokoneella kahdeksan tuntia päivässä, tämä on kyllä paras laji, mitä voin kuvitella tällaiselle, Antti toteaa. Kung-fu auttaa pitämään kunnon kaikkia osa-alueita yllä, mikä auttaa ehkäisemään istumatyön aiheuttamia vaivoja.

Viikkoharjoitusten ohella myös ulkoilma- ja temppeliharjoituksiin aktiivisesti osallistunut Antti kertoo, että lajin monipuolisuus myös mahdollistaa johonkin tiettyyn osa-alueeseen keskittymisen. Omaksi suosikkiosa-alueekseen Antti mainitsee akrobatian.  – Pelon voittaminen akrobatiassa kehittää itsevarmuutta myös elämässä muuten. Se, että aina voi tehdä paremmin, on samaan aikaan innostavaa, ja toisaalta auttaa pitämään nöyränä, Antti kertoo.

Myös kung-fun harjoittelun sosiaalisuutta Antti arvostaa. – Onhan tässä mukava tämä seuran porukka. On tullut tavattua uusia ihmisiä joiden kanssa treenata. Laji on ihan eri laatua kuin yksin kuntosalilla treenatessa tai lenkkeillessä, hän sanoo.