• Suomi
  • Svenska
  • English

TIIKERIKOULU, -HUIPPUTAITOJA RUOHONJUURITASOLTA

Tiikerikoulun
kutsukortti
(musta-
valko,
A4/4kpl), jota
voi jakaa ystä-
ville ja tuttaville
sekä ilmoitus-
tauluille.

Tiikerikoulun
juliste (musta-
valko, A4), jota
voi jakaa ystä-
ville ja tuttaville
sekä ilmoitus-
tauluille.

 

Tiikerikoulussa alakouluikäiset lapset harrastavat leikkimielellä Kung-Fu -kamppailulajin helppoja alkeita. Lasten aikuiset perheenjäsenet ovat tervetulleita osallistumaan harjoituksiin. Tiikerikoulun harjoitus perustuu leikkimieliseen liikuntaan. Tiikerikoulussa kamppailulajin alkeistekniikat on pilkottu pieniin helposti omaksuttaviin osasiin.

Tiikerikoulu kehittää alakouluikäisten lasten liikuntataitoja monipuolisesti. Kung-Fu kehittää mm. kuntoa, lihaskuntoa ja notkeutta. Vuorovaikutustaidot ja käsitys omasta itsestä vahvistuvat liikunnan avulla. Tiikerikoulussa oppii keskittymistä, sitkeyttä ja päättäväisyyttä. Olennaisen tärkeää Kung-Fun harrastajalle on, että pystyy ilmaisemaan ja käsittelemään tunteitaan. Tiikerikoulussa onnistumisen myötä vuorovaikutustaidot kasvavat.

TULE MUKAAN!

Kung-fu Tiikerikoulun voi aloittaa milloin tahansa. Tiikerikoulussa on aina avoimet ovet. Tiikerikoulussa harjoitellaan aina alkeistasolla. Tiikerikouluun ei ole pääsyvaatimuksia eikä pääsykokeita. Harrastajan ei tarvitse osata mitään tullessaan Tiikerikouluun. Tiikerikoululaisen tulee olla halukas oppimaan uusia asioita ja pystyä toimimaan ryhmän mukana. Tiikerikoulussa asiat mennään läpi useita kertoja toistaen. Vanhemmat ovat tervetulleita harjoittelemaan mukana.

Kun tulet Tiikerikoulun harjoituksin tarvitset seuraavia asioita:

1. reilusti leikkimieltä
2. vesipullo
3. omat harjoitusvaatteet, kuten verryttely- tai collegeasu tai verkkarit ja T-paita
4. kevyet sisäkengät tai sisätossut tai (jarru)sukat.

Tulettehan ajoissa paikalle! Ennen harjoitusta vaihdetaan sisäliikuntavaatteet. Ennen harjoitusta on myös aikaa jutella muiden Tiikereiden kanssa rauhassa. Ennen harjoituksia opettaja kertoo Kung-Fusta ja esittelee harjoitussuunnitelman. Ennen harjoituksia voi myös kysyä kysymyksiä rauhassa. Opettajalla voi olla myös erityisiä tehtäviä ennen harjoitusten alkua.

TIIKERIKOULUN HARJOITUSTEN SISÄLTÖ

Harjoituksissa on tärkeää kuunnella opettajan ohjeita ja toimia niiden mukaan. Älä tee mitään, mitä opettaja ei ole pyytänyt tekemään. Tiikerikoulun harjoitus on leikkimielinen. Alkulämmittely on usein vauhdikas leikki, jossa on mukana erilaisia Kung-Fu -tekniikkatehtäviä. Tiikerikoulussa opitaan Kung-Fu:un kuuluvia perusliikuntataitoja, jotka kehittävät notkeutta, lihaskuntoa, tasapainoa ja koordinaatiota. Leikkimielisen harjoittelun lopussa on usein vaativampia tekniikkaharjoituksia. Harjoituksen aikana on lyhyt tauko, jonka aikana voi esimerkiksi juoda vettä omasta pullosta.

Tiikerikoulun helppoihin alkeisiin kuuluvat perusasennon harjoittelu parin kanssa, ensimmäiset alkeisitsepuolustusliikkeet, otteesta irrottautuminen ja ensimmäiset helpot potkuharjoitukset. Tiikerikoulussa ei tehdä heittoja, ei käytetä nyrkkejä eikä harjoitella potkuja parin kanssa. Kaikki tekniikkaharjoitukset tehdään Tiikeriryhmässä hyvin hitaasti ja voiman sijaan opetellaan käyttämään tekniikkaa. Tiikerikoulussa oppilaat saavat lajiin ja harjoitteluun liittyvää materiaalia sekä liikunnallisia kotitehtäviä. Kotitehtäviä saa tehdä ystävien ja perheenjäsenten kanssa yhdessä.

MITÄ ON KUNG-FU?

Kung-Fu on yli 2500 vuotta vanha kamppailulaji. Kung-Fu on kehittynyt Kiinassa. Lajissa on lukuisia eri tyylisuuntia ja tapoja harjoitella. Tiikerikoulussa Kung-Fua harjoitellaan leikin avulla.

Kung-Fu harrastajan kunto, voimat ja notkeus kehittyvät nopeasti säännöllisellä harjoittelulla. Kung-Fussa tärkeää on kunnioitus, keskittyminen ja itsehillintä. Lajia voi harjoitella koko elämän ajan ja aina voi oppia uusia asioita. Tiikerikoulun tekniikoiden pohjana ovat viiden eri eläimen tekniikat.