• Suomi
  • Svenska
  • English

Koulussa harjoittelu aloitetaan ilman vyötä ja ensimmäinen vyöarvo on valkoinen. Sitä seuraa järjestyksessä keltainen, oranssi, vaalean ruskea, tumman ruskea ja musta. Vyöjärjestelmä pohjautuu erittäin vanhaan Kiinalaiseen vyöjärjestelmään. Samankaltainen järjestelmä on käytössä mm. Pekingissä. Järjestelmää kehitetään ja muutetaan ajan myötä aina tekniikan muuttuessa.

Vyöt ansaitaan vyökokeessa. Koe on kuitenkin mittapuu siitä miten hyvin oppilas on ollut aktiivinen harjoituksissa ja miten hyvin hän on oppinut harjoituksissa pitkän ajan ennen koetta. Oma aktiivisuus pitkän ajan ennen vyökoetta näkyy oppilaan suorituksessa kokeessa. Vyökokeita ei pidetä säännöllisin väliajoin, vaan silloin kun koulun pääopettaja katsoo oppilaiden olevan valmis vyökokeeseen.

Vyöarvon saaminen edellyttää että oppilas osallistuu aktiivisesti viikkoharjoituksiin ja kursseille, eli oppilas lähtee edistymään lajissa tosissaan. Jo valkoinen vyö vaatii paljon omistautumista ja harjoittelua oppilaalta. Useimmat saavat valkoisen vyön vuoden aktiivisen harjoittelun jälkeen, mutta jotkut ovat puolenkin vuoden jälkeen, riippuen miten vyökokeita on järjestetty.