• Suomi
  • Svenska
  • English

Shaolin Wushu Association RY on kung-fu koulu Pohjanmaalla. Tällä hetkellä koulu järjestää viikoittaisia sisäharjoituksia Vaasassa ja Seinäjoella. Oppilaat ovat kaikenikäisiä ja -kokoisia miehiä ja naisia. Opetuskielinä ovat suomi, ruotsi ja englanti. Koulun tyylisuuntana on Shaolin wushu (kung-fu), joka on lähtöisin Pohjois-Kiinasta Shaolinin temppelistä. Pääopettajana toimii Amir, jolla on 41 vuoden kokemus eri kamppailulajeista ja yli 20 vuoden kokemus kamppailulajien opettamisesta. Koulun pysyvänä kotipaikkana toimii Vaasassa sijaitseva kung-fu temppeli.

Kung-fu koulun tarkoitus on ylläpitää ja opettaa kung-fu lajia Suomessa. Koulu pyrkii tarjoamaan mahdollisimman monipuolista kung-fu opetusta. Osa-alueita ovat muun muassa akrobatia, lihaskunto, venyttely, tasapaino, kamppailu, itsepuolustus, taisteluliikesarjat ja kung-fun aseet. Koulussa harjoittelu aloitetaan jokaisen oppilaan henkilökohtaiselta tasolta ja pyritään löytämään jokaisen vahvat puolet. Näitä kehitetään ja samalla oppilaita kannustetaan ylittämään itsensä ja löytämään itsestään uusia puolia. Oppilas pystyy mieltymystensä mukaan syventymään eri osa-alueisiin osallistumalla koulun kursseille ja leireille. Jokaista oppilasta pyritään kehittämään niin, että he voisivat jatkaa lajin eteenpäin viemistä. Kung-fun hallinta vaatii pitkäjänteistä ja monipuolista harjoittelua. Koulu panostaa kung-fun opetukseen muun muassa hankkimalla harjoitusvälineitä (kuten kattavan setin välineitä akrobatian harjoitteluun) ja tarjoamalla mahdollisuuden harjoitella erilaisissa ympäristöissä, kuten temppelissä ja luonnossa (mm. meressä, metsässä ja puistossa).

Koulu pyrkii tekemään Shaolin kung-fua tunnetuksi Suomessa. Koulu järjestää pyynnöstä mm. näytöksiä, tutustumisia, koulutuksia ja itsepuolustus-/venyttelypäiviä. Tulevaisuuden suunnitelmissa on laajentaa toimintaa entisestään ja pystyä muun muassa laajentamaan koulun kung-fu temppeliä.